Denne gangen fungerte det i skogen

I går deltok Matti og jeg i rundering klasse B på Svartskog. Det var skikkelig kaldt, og gressmatten stiv av frost. Klasse B skulle begynne med lydigheten.

Fri ved foten fikk vi bare 8,5 det var ubehagelig å gå i frosten og Matti var heit og det ble en del skjeve sitter ifølge dommeren.

Innkalling 8,5 fint tempo, fin stå tok 2 skritt ekstra og høyere tempo inn mot meg

Dessverre hadde de også for oss i klasse B innkalling ved siden av fremadsendingen. Til all overmål hadde de satt opp en stor kjegle hvor hunden skulle ligge ved innkallingen. Det medførte selvfølgelig at Matti (som flere andre hunder) drog av gårde mot kjeglen. Jeg prøvde stanse han men det ble bare kluss av. Dermed ble det 0. Kjedelig for vi viste jo i Drammen at vi har inne en bra fremadsending. Innkalling på siden har jeg ikke begynt å trene på enda, har jo nok med å lære fremadsending. Håper at Bjørnar Strand holder som han lovet i NM å fremme forslag om at fremadsendingen skal gå i samme strekke som fremadsendingen, slik regelen er i Sverige 😦

Dessverre ble det også 0 på kryp. Jeg har fått Matti til å krype når det er vått i gresset, men frost likte han ikke. I følge dommeren var han oppe med kroppen. 😦

Hals – 7 dommeren ønsker mer instensitet, han begynte bra men det dabbet litt av på slutten, men jeg er fornøyd med det som kom!

Hinder – 10 🙂

Apportering tung gjenstand 6 – denne gangen ville ikke Matti ta opp tungapporten, det var en gammel apport uten dekke på metallet. Etter at jeg ga ny apportkommando tok han den opp og travet inn på plass. Vel han slapp den ikke denne gangen 🙂 Dette må vi fortsette å trene mye på!!

Fellesdekk med skudd 10 – her er han sikker 🙂

Så etter mange timers venting fikk vi tatt feltet. Grunnlinjen var vanskelig å gå på, ujevne store steiner, og feltet bratt ned for steinene. Matti jobber kjempefint, brukte 3,5 min på å plukke 4 gjenstander. Han jobber jevnt og målbevisst. Da jeg sto og skulle ta i mot de 2 siste gjenstandene sto jeg og vaglet selv, derfor var jeg redd Matti ville slippe gjenstandene. Derfor bøyde jeg meg ned og tok gjenstandene før han hadde satt seg. De ble det 9,5 – helt ok 🙂

Runderingen gikk bra. Han fant greit alle 3 figuranter. Dommer Øyvind Halvorsen spurte om han hadde vært bortpå figurantene og det hadde Matti heldigvis ikke. Det ser heldigvis ut til at det er kun kjente figuranter han vil inn å gi en suss 😉 Påvis gikk også veldig fint. Vi fikk sterk vind i ryggen i starten, dermed fikk jeg en del slag bakover de første 100 meter. Da ble det noe udekket terrreng, som resulterte i karakteren 9. Det er jeg selvsagt svært fornøyd med.

Ja det er selvsagt synd at vi ikke fikk opprykket denne gang heller, men det viktigste er at det fungerte så bra i skogsøvelsene, og at Matti holdt fint hele dagen, uten å bli utladet eller sliten. Lydigheten vet jeg at vi kan, vi var uheldig med forholdene på 2 øvelser som gikk greit forrige gang.

Så nå er det bare å trene videre og ta opprykket til våren. Det er ingen krise for min del 🙂

Det var det hyggelig at Hilde og Tindra klarte opprykket til A, og at Hilde og Bocca vant klasse A med fine 595,5 poeng 🙂

I dag har Matti og jeg sovet lenge mens Finn Hugo og guttene drog av gårde til Nordkisa for å holde runderingskurs. Vi kom t.o.m. for seint til dagens LP trening, men vi fikk trent på noen øvelser. Neseprøven gikk i dag igjen knallbra 🙂 Ellers var Matti fornøyd med å løpe og flørte med Inka.

Etterpå var jeg på Rommen og fikk skiftet til vinterdekk og vasket bilen. Godt å få det gjort 🙂

Reklame
Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

5 svar til Denne gangen fungerte det i skogen

 1. vildaflocken sier:

  Lydnaden vet vi att ni har sedan innan så,det är bara att fortsätta som ni gör, men skönt att skogen funkade bra. Och en kelpieägare som Öivind som domare vet ju att kelpies är «pussiga» …så den frågan får man räkna med 😉
  Glöm inte att ni inte har så mycket tävlingsrutin och det kan säkert spela in en hel del, så det är bara ut på banan igen!! KRAM!

 2. Lisa sier:

  Så synd at det ikke ble opprykk til A, men synes likevel det var en kjempeinnsats. Gøy at dere gjør det så bra i skogen, opprykket kommer nok snart!

 3. Fia sier:

  Länge sedan jag var här! Grattis till bra sök & uppletande 🙂 Tokigt med framåtsändandet, det kan vara svårt ibland. Dock så finns ingen regel i Sverige att det ska gå på samma linje som inkallningen – de flesta klubbar bara gör så ändå. Men det är ingen regel.

 4. Anne Lise sier:

  Takk, Matti begynner å modnes skikkelig gleder meg til neste års brukssesong 🙂
  Jeg har hørt at det skal komme inn i de svenske reglene at innkalling og fremadsending skal gå på samme strekke. Uasett er det viktige at det er så det gjøres i Sverige. Håper at vi kan få det til i Norge også. Fremadsending er vanskelig nok som det er 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s