Tiden flyr og oppgavene kryr

Ja nå er det slik at dagene og ukene bare flyr. For tiden har jeg utrolig mye å gjøre på jobb, noe som innebærer at jeg må jobbe hjemme på kvelden i uken og litt i helgene også. Det er heldigvis ikke så ofte det skjer, men nå ønsker jeg meg en litt roligere periode!!

Men jeg har heldigvis fått tid til en god del bra trening med Matti de siste ukene. Etter Jonte-kurset 6. og 7. november har jeg virkelig sett lyset med tanke på hvordan komme videre i LP treningen med Matti. Jonte er virkelig en knallbra instruktør. Så bra på å lese hvordan samarbeid og relasjon mellom fører og hund er. Og ikke minst meget pedagogisk, og så har han en teori og en klar tråd i de råd som han gir. Ja mye som Finn Hugo har i sine felt- og runderingskurs 😉

Og ikke minst rådene fungerer!! 🙂 Det jeg har slitt med en lang periode nå er at Matti helst vil inn til meg, og liker ikke bli stående ute ved kjeglen eller i ruten. Jontes råd var å ikke la han få bevege seg mot meg. Har jeg sagt stå, så skal han stå. Hvis han beveger seg mot meg går jeg rolig ut og løfter han tilbake på plass. Og roser rolig når han står fint. Og ikke minst er det viktig at jeg ikke blir irritert, det gjør situasjonen bare vanskeligere for Matti. Dette fungerer virkelig. Etter bare noen treninger nå løper han i full fart ut til kjeglen og står fint som en påle. Jeg står og puster og senker skuldrene og lar han puste og senke skuldrene og roser helt rolig, og går rolig ut til han og belønner. På denne måten får han igjen tid og ro på seg til å få med seg om jeg sender han til høyre eller venstre apport, og ikke går til midtapporten. Eller til ruten.

Det samme har jeg jo slitt med på avstanden, at Matti kommer mot meg straks jeg tar noen skritt bakover. Kommer han mot meg går jeg bakover. Blir han usikker og ikke vil utføre kommandoen går jeg og fysisk setter han opp eller legger han ned. Dette skjønte han faktisk med en gang. Nå er han skjerpet og fokusert på mine kommandoer. Dessuten fungere det bare å legge stemmeleiet i en rolig tone for å få mer ro i bevegelsene. Så nå ser jeg faktisk håp for denne j….. øvelsen 🙂 Ellers skal jeg i større grad trene konkurransemessig, og være nøye med at Matti starter og avslutter på min kommando.

Så prøver jeg selvsagt også å få trent brukslydighet også. Jeg prioriterer kryp, gå tilbake til start med små skritt for å få små kontrollerte bevegelser fra starten av øvelsen. Samt tungapporten, med nå å nøye meg med at han tar den opp og traver inn. Så får jeg se seinere om jeg får til galopp inn. Fremadsending begynte han plutselig å trave i et fryktelig tempo, så nå må jeg jobbe med å få ned tempoet.

Lørdag fikk vi heldigvis trent rundering i Maridalen. Det ble 2 fine økter, hvor jeg var veldig godt fornøyd med Matti. Han var tydeligvis svært fornøyd med å få rundert igjen. Men nå spørs det om det blir en stund til neste gang med den kuldebølgen som er meldt.

Da passer det godt at Finn Hugo endelig er ferdig med alle kursene han har vært snill og sagt ja til. Til helgen får han en ny knallbra 63 tommers tv med 3D, så til helgen kan vi kose oss med film på nye tv’en – gleder meg 🙂

Her er bilde som Solgunn har komponert fra Jontekurset

 

Reklame
Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

4 svar til Tiden flyr og oppgavene kryr

 1. Lisa sier:

  åyåyåy 63″ tv-det er jo tilogmed større en vårs 😉

  SÅ gøy med Lp-kurs som gir inspirasjon! Kjempefine bilder 🙂

 2. Jenny,Honey sier:

  63 tommers TV!? Wow! Där behöver ingen glasögon för att se :o)

  Vilket fint kollage!

 3. Heidi sier:

  Stilig med tv, men enda stiligere at rådene du får fungerer ! 🙂 Ikke noe er bedre enn det, og ikke noe slår følelsen av å lykkes med noe man har slitt med ! 🙂 Jonte er nok en instruktør jeg også vil på kurs med !! 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s