Runderingskonkurranse i Fredrikstad

I går var det opp kl 05.00 for å kjøre til Fredrikstad for å konkurrere i rundering kl B. Oppmøte var kl 08.00. Det var 7 i A og 4 i B og 1 i C og D.

Det var strålende sol og varmt. Kl. A begynte med lydigheten og deretter kl. B. Jeg var nr 1 i kl. B. Det ble litt tid å vente på lydigheten. Fellesdekk med skudd gikk greit – fikk 10.

Det var liksom ikke noe sted å varme opp skikkelig, samt at jeg enda ikke helt har funnet ut hvor mye Matti skal varmes opp før lydigheten. Men jeg gikk litt lineføring, så han var på nett da vi gikk inn på banen. 9,5 på fri ved foten er jeg selvsagt svært fornøyd med. Den øvelsen er i all fall stabil.

Ellers var Matti preget av varmen, nytt sted, konkurransesituasjonen osv. 8,5 på innkalling med stå – for dårlig tempo. 7,5 på fremadsendingen, der fikk jeg dessverre ikke et fint tempo inn til meg på innkallingsdelen.

Så fikk jeg til min store overraskelse 0 på kryp. På meg så han ut til å krype fint, og det sa også de som satt og så på. Men dommeren hevdet at han ikke hadde vært nede hele veien med brystet. Vel kryp trener vi videre på! Nå Matti er litt stresset går det gjerne ut over halsen. Dessverre startet han med å harke og fikk bare til noen få halsinger. Det ble nok en 0. Hals er ikke stabil så det må det trenes videre på.

9,5 på hopp over hinder og 7.5 på apportering av tung gjenstand.

Det ga 193 poeng, og man trenger 196 for opprykk 😦

Så var det å vente på runderingen. I kl. A var det kun deltaker som fant alle figurantene.

Jeg fikk dessverre en heller uheldig runderingsopplevelse. Det var arrangørens feil.

Da jeg gikk mot starten været Matti opp mot venstre. Derfor startet jeg med å sende til venstre. Etter en stund kom han med melding. Da jeg hadde fått satt på påvisningslinen og sagt påvis begynte han å løpe ut samme vei som han kom. Men fortsatt på løpe videre og jeg oppdaget at vi hadde passert startsløyfen. Jeg snudde meg da mot dommerassistenten som bekreftet at vi var over starten. Er det noen der nede spurte jeg, for Matti virket målbevisst.

Matti har vært sikker på påviset lenge og har en nese som virker. Det ville dommerassisten ikke svare på. Jeg snudde Matti og sa vis og da drog han bakover og påviste figuranten. Dette synes jeg var merkelig, men vi gikk tilbake til midtlinjen og fortsatte. Etter ca 150 meter kom Matti igjen med melding. Han kom bakfra opp midtlinjen. Ergo begynte han å løpe ned midtlinjen på påviset. Det som skjedde så er at etter at jeg hadde startet hadde en person fra arrangøren komme og satt seg på en sekk i starten. Så på påviset fikk Matti han i nesen og løp til starten og påvise han i stede for å løpe ut i skogen å påvis figuranten. Jeg er sikker på at det var han Matti hadde i nesen på påviset på første figuranten. Vel det var bare å snu og gå tilbake. Da var jeg skikkelig irritert på arrangøren. Noe så amatørmessig. DEt skal selvsagt ikke sitte noen igjen i starten under en rundering. Jeg fortsatt runderingen med Matti og han meldte på og påviste siste figuranten. Denne lå under et grantre og var tildekket med grankvister. Matti var sliten og la seg ned utenfor grantreet. Jeg ba figuranten komme frem. Da hevdet både dommerassisten og dommeren at Matti ikke hadde vært tett nok inne på påviset. Det er det dummeste jeg har hørt. Hunden skal jo ikke inn på figuranten på påviset. Og ja selvsagt var det åpenbart for meg hvor figuranten lå. Samtidig var det ikke tvil om at Matti førte meg til det treet.

Det som skuffet meg mest var at dommeren hevdet at Matti ikke kunne påvise, dette måtte jeg trene på osv. Han hevdet at jeg tydeligvis trente det feil etc. Verken han eller arrangsjøren ville erkjenne at det var en feil at noen hadde kommet opp i løypen, og at det hadde ødelagt for meg. Skulle virkelig Matti kunne skilt ut lukten fra han på sekken i starten at nei det var ikke deg jeg meldte på.

Matti er utrolig flink til å finne figuranter, det er sjelden har går over figurant på trening. Påvis trener jeg både med og uten line, og det fungere helt fint på trening.

På siste slaget fikk han ikke andre personer i nesen og påviste fint, selv om han var sliten. Derfor er jeg overbevist om at Matti faktisk fikk ferten av denne personen på de 2 første påvisene og jeg synes det er svært urimelig at det ikke ble tatt hensyn til dette.  Kommer aldri til å reise tilbake til Fredrikstad for å konkurrere noe mer!

Ellers gikk han meget bra. Det sa dommeren også. Dype fine slag, fine paseringer 🙂 Så rundringen var så bra som den pleier vært. Heldigvis gikk Gro og Else på midtlinjen og så på. Takk for all støtte og hjelp dere ga meg.

Det ble dessverre ingen positiv opplevelse for Matti. Han merket nok at jeg var frustert og irritert. Sliten og preget av varmen var han også. Derfor var jeg usikker på om jeg skulle droppe feltet.

Men etter at vi hadde fått slappet av litt og roet oss ned fant jeg ut at jeg ville prøve. I begynnelsen løp han litt rundt uten å ta på nesen. Sikkert preget av erfaringen fra runderingen. Så kom han med første gjenstand, og jeg roste og skrøt mye av han. Det hjalp og han hentet raskt 2 gjenstander til. Etter det var han blitt nokså sliten og han stoppet opp litt. Jeg fikk kallet han inn og motivert han litt. Da løp han ut og hentet en fjerde gjenstand. Det ble 8.

Det var en lang varm, slitsom dag som preget både Matti og meg. En erfaring rikere begge 2. Jeg holder fast ved alt det som gikk bra – og det var mye bra, og jobber videre særlig med kryp og hals. Neste helg er det dobbeltstevne på Hvaltern med nye muligheter 🙂

Reklame
Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

5 svar til Runderingskonkurranse i Fredrikstad

 1. Kristin og Emilsen sier:

  Å fader så irriterende. Det var mye på en gang da! Men ser du tenker positivt.. Godt gjordt.

 2. vildaflocken sier:

  Vad synd om dig och Matti. Frusterande när man inte får de förutsättningar man som tävlande har rätt till. Och domarna är alltid så snabba med att kommentera vad man bör träna på trots de bara sett hunden vid just det tillfället, så bry dig inte om det. Ni är fantastiskt duktiga och hade otur helt enkelt. Men det var starkt jobbat av dig att köra allt fullt ut och lyfta Matti trots din besvikelse! Och det positiva har han säkert med sig i ryggsäcken till nästa tävling. Så kör nu på som innan så blir det dubbelt så bra nästa helg!
  KRAM Marie
  PS tack för alla fina bilderna som ramlar in….har tyvärr inte hunnit gå igenom mina egna än….

 3. Thomas, Eirin och Faxe sier:

  Tråkigt att läsa att det blev så här … 😦
  Sådana här arrangörsmissar kan inte komma fler gånger. Strongt av dig att ändå fullfölja tävlingen. Nu håller vi alla tummar och tår som vi har, att det blir bättre på nästa tävling, för vi vet att både du och Matti kan.
  //Kram från Thomas, Eirin och Faxe

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s