Konkurranseerfaring

Ja denne helgen har jeg fått mye nyttig konkurranseerfaring, hvilket jeg helt klart trenger. Det ble ikke opprykk til A denne gangen heller, men jeg er veldig godt fornøyd med Mattis innsats, og har lært mye av mine egne feil denne helgen.

Lørdagen begynte vi med 9,5 på runderingen. Den var virkelig knallbra!!! 🙂 Da gjorde jeg den feilen at i min glede over runderingen var jeg ikke nok skjerpet og klar på lydigheten.

Fri v foten   8 satt seg ikke på en holdt, og dommeren hevder han klenger
(men det  gjør han jo ikke)
Innkalling m stå 9

Fremadsening 9 ( skikkelig fornøyd med denne!!)

Kryp 0 ( det var vått i gresset og da krøp han høyt – og her burde jeg vært bedre forberedt
slik jeg var i dag – og smalt til med en knallhard KRYPNED kommando, så i dag krøp han til en 7’er :))

Hals 6 – den har jeg ikke fått tilstrekkelig sikkerhet i og han hopper og flytter seg

Hinder 6 dessverre satt han seg ikke – der var ikke jeg høy nok i sitt kommandoen

Apportering tung – 8 den er jeg fornøyd med 🙂

Så var det felt – det ble 9,5 han slapp 2 gjenstander før jeg fikk tatt dem. Kjempefornøyd med feltet

Så da gjenstod fellesdekk til slutt. Hadde jeg fått 10 som vanlig hadde jeg klart opprykket. De 7 i A hadde fellesdekk med oss 3 i B. Det førte til at da vi skulle kommandere ned i dekk var det mange som brølte dekk. Dermed hørte ikke Matti min dekkommando, og satt så fint og ventet på kommando, slik vi jo har trent mye på (at han skal dekke på min kommando og ikke naboens ). Dermed måtte jeg bruke dobbeltkommando og fikk 8. Dermed røk opprykket.

Men jeg lærte mye denne dagen, og så bra som han var i skogen var en skikkelig vitamin innsprøyting for min motivasjon for å komme skikkelig i gang med trening igjen.

Men det ligger en forbannelse over det å komme seg til kl A for Matti og meg. For i dag gikk han også en veldig bra rundering, men gikk dessverre over en figurant. Ellers var runderingen veldig bra. Men Matti var sliten. Å gå over en figurant kan skje. Vi fikk i dag 6,5.

10 på feltet i dag. Og kjempefin lydighet hadde vi i dag, med god marging mht opprykk 😉

Fri v foten  9,5
Innkalling m stå 8
Fremadsening 8
Kryp 7 ( i dag – og smalt til med en knallhard KRYPNED kommando
Hals 9 – litt godt betalt vil jeg nå si
Hinder 9
Apportering tung – 9

Fellesdekk m skudd 10 – i dag tro jeg til med en meget høy og klar kommado DEKK

Så alt i alt har jeg lært mye denne helgen. Ikke minst har Matti bevist hvor stabilt bra han er på runderingen og feltet. Og jeg har fått inspirasjon til å komme igang med skikkelig trening igjen.

Heldigvis klarte Ellen Hege & Amy opprykk til A i dag 🙂

Reklame
Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

9 svar til Konkurranseerfaring

 1. Liv Marit sier:

  Takk for en koselig helg:)Håper å se dere snart igjen….Neste gang får du opprykket Anne Lise.):):)

 2. Johanna sier:

  Härligt att ni vart ute på tävling! Att gå miste om uppflyttning är förstås lite surt, men ni har gjort mkkt väldigt bra! Gott att läsa om din egen vitaminkick inför träning/tävling 🙂
  Kram på er!

  • Mai Hallkvist sier:

   Hej Anne-Lise! Trevligt att höra från dig, oturligt att ni inte blev uppflyttade denna helgen men bättre tur nästa gång. Kul att Matti går så bra på söket och ni har ju en fin lydnad också. Jag håller tummarna för dig att allt skall stämma nästa gång så att ni blir uppflyttade till A. Kram från Mai & Molle!

  • Anne Lise sier:

   Takk – ja jeg er veldig fornøyd med Mattis innsats. Han er en utrolig glad gutt, logrer med halen og har det gøyt også når vi konkurrerer 🙂 Vi er påmeldt om 14 dager så da prøver vi på ny 🙂

  • Anne Lise sier:

   Takk – Matti og jeg hadde det gøyt og samspillet mellom oss fungerte veldig bra og det er det viktigste for meg 🙂 Vi er påmeldt om 14 dager så da prøver vi på ny 🙂

 3. Härligt att du fokuserar på det positiva – då är hälften vunnet till nästa gång! Jag tror också det är bättre att ha «hundåren» och samla tävlingserfarenhet i lägre klasser INNAN man går upp i eliten. När ni väl blir uppflyttade är betydligt mer mogna och det kommer att gå som en dans….har både egen erfarenhet och sett många som tävlar snabbt upp i eliten men tyvärr stöter på patrull i eliten och då är det svårare att «backa bakåt»…Så kämpa på! KRAMAR!

  • Anne Lise sier:

   Takk – helt enig med deg der Marie. Vi kommer til å være mer moden og klar både i rundering, felt og lydighet for det høye nivået som er på de fleste deltakerne i A i dag. Det kjennes også bra tenker jeg.

   Ser du har fått trent litt rundeirng med Cånny også – det er bra. Stå på du også.

   Klem Anne Lise

 4. Finn Hugo sier:

  Veldig enig i det Marie skriver, jeg har sett bl.a. i egen klubb, at folk som konkurrerer i lavere klasser har det gøy, og det går bra…og så kommer de opp i kl.A (elit), og så kommer «veggen». Det er viktig å skaffe seg rutine før en kommer opp, i kl.A. er nesten som å begynne på nytt.

  Når det gjelder Matti, så har han trengt denne tiden….og han har virkelig modnet de seneste mnd. Han går skikkelig bra rundering, er blitt sikker, og vil gå like bra i kl.A som i B. Han blir også bedre og bedre i felt. Han kan alle lydighetsøvelser, det er bare å få alt til å klaffe samme dag.

  I motsetning til tilfellene jeg nevner ovenfor, har Anne Lise og Matti så pass høy kvalitet på øvelsene, at når tryggheten kommer, så kan de regnes med også i øverste klasse. I tillegg til kvaliteten i skogen, har Matti «høy faktor» på 4.verdige øvelser som bl.a. fri v/fot og fremadsending, og de tekniske øvelsene kan drilles i løpet av vinteren.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s